Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde is men ervan overtuigd dat lichaam en geest één geheel vormen. Elke emotie en trauma kan een blokkade veroorzaken in ons systeem en zo de energiebalans verstoren. Acupunctuur helpt bij veel klachten, zoals vermoeidheid, migraine, rugklachten, verkoudheden, knieklachten en veel meer. Het grote voordeel is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. Acupunctuur werkt op de hele energiehuishouding, waardoor je je sneller fit en gezond voelt. Het werkt ook bij chronische ziektes, waardoor je je prettiger voelt.

shutterstock_100744942

De behandeling

De behandeling start met een uitgebreide intake: pols, tong en buikdiagnose. Meestal zijn er 6 à 9 behandelingen nodig om je klacht te verminderen. Dit is wel afhankelijk van de soort en duur van je klacht.

De naalden worden op bepaalde acupunctuurpunten geplaatst. Deze punten bevinden zich op de meridianen. Meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert. Door de naalden op bepaalde plaatsen te zetten, wordt de energiestroom van de meridianen beïnvloed.

Tijdens de behandeling combineer ik de verschillende technieken met elkaar (Tuina, Cupping, Moxa), waardoor:

  • een energieblokkade verdwijnt
  • de hoeveelheid energie toeneemt of wordt verplaatst
  • de energie beter doorstroomt
  • de kwaliteit van de energie verbetert
shutterstock_744269353-1

Mijn opleiding

Ik volg de acupunctuur opleiding volgens het ‘Master-Apprentice’ model. Dit model is ook in de Aziatische cultuur populair. Het doel van dit model is dat je persoonlijker en individueler wordt begeleid ten opzichte van de reguliere opleiding. Bij deze opleiding word je persoonlijker en individueler begeleid dan in de reguliere acupunctuuropleiding. Je doet heel veel praktijkervaring op, doordat we elkaar en proefpersonen tijdens de lessen behandelen met acupunctuur.