Kinder Tuina

Met Kinder Tui Na kun je problemen behandelen zoals slaapproblemen (onrustig slapen), verkoudheden, astma, atrofische eczeem, woede aanvallen, hoofdpijn. Kindertuina zorgt voor meer balans en rust in het lichaam. 

shutterstock_400040758

Kinder Tuina

Kinderen zijn heel yang (beweeglijk). Hun qi (energie) is daarom impulsief, snel en onverwachts. Dit zie je terug in hun gezondheid. Ze worden snel ziek, herstellen snel en reageren snel op behandelingen. Doordat yang (het beweeglijke) bij kinderen domineert, worden de pathologie patronen sneller omgezet naar hitte en vallen ze sneller bloed aan. Daarom ontwikkelen kinderen veel sneller een longontsteking en kan koorts overslaan naar stuipen en zelfs flauwvallen.

shutterstock_83342671

Wanneer kindertuina?

Met kindertuina kun je een groot scala van problemen behandelen zoals slaapproblemen (onrustig slapen), verkoudheden, astma, atrofische eczeem, woede aanvallen, hoofdpijn. Kindertuina zorgt voor meer balans en rust in het lichaam.
Bij kinderen zijn verschillende functies nog niet volledig ontwikkeld en de organen moeten zich nog stabiliseren. Het meridiaan systeem is nog in ontwikkeling en de beweging van Qi (energie) balans is nog niet gestabiliseerd.Daarom behandel je bij kinderen alleen de handen, de armen, buik en rug.

shutterstock_516838249

De behandeling

Na een uitgebreide intake behandel ik een kind met een massage. De ouder/ begeleider leert deze massage, zodat je de massage ook thuis kunt geven. Afhankelijk van de klachten en inzet van de ouder zijn 3 behandelingen meestal voldoende.

Kindertuina intake en behandeling: € 45,00
Kindertuina behandeling: € 35,00