Wat is Tuina?

Tuina (spreek je uit als Twiena) is een natuurgeneeskundige therapie, gericht op het in balans krijgen en houden van je lichaam. De therapie schakelt ziekmakende factoren uit die de harmonie in je lichaam verstoren. Ook versterkt het de gezonde krachten, zodat je lichaam weer kan herstellen.

sharon20171_59

De behandeling

Tijdens de uitgebreide intake bespreken we je eet- en leefpatronen. Ik voel je pols en bekijk je tong. Uit de intake komt naar voren welke organen uit balans zijn en welk behandelplan er nodig is.

De behandeling bestaat uit een stevige massage- en druktechnieken om goed de diepte in te gaan. Dit stimuleert de acupunctuurpunten (drukpunten). Tijdens de behandeling kan er gebruik gemaakt worden van Cupping en/of moxa. Afhankelijk van de klachten zijn er 5 á 9 behandelingen nodig om blijvend resultaat te behalen. Belangrijk is om daarna een onderhoudsbehandeling in te plannen.

shutterstock_1058918747

Moxa

Moxa is een samengeperst bijvoetkruid. Het heeft meestal de vorm van een staafje houtskool. Moxa wordt verwarmd om zo bepaalde acupunctuurpunten te behandelen. Hierdoor worden blokkades opgeheven en kan de energie (qi) weer vrij stromen.

Moxa is een aanvulling op een Tuina behandeling.  Moxa  wordt gebruikt om o.a. de acupunctuurpunten te verwarmen.  De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom ofwel Qi  stimuleren. De toepassing hangt af van de aard van de klacht. Moxa wordt met name gebruikt bij klachten waar koude een rol speelt. Moxa heeft de kwaliteit om de warmte tot diep in het lichaam te laten doordringen. Ook  bij ernstige vermoeidheid, blessures en gewrichtspijnen kan moxa een heilzame werking hebben

shutterstock_93455314

Cupping

Door cupping of vuurcupping lossen blokkades en spierknopen op. Daardoor kan je lichaam makkelijker afvalstoffen afvoeren en pijnpunten verzachten. Afhankelijk van de blokkade kan de huid behoorlijk verkleuren. Dit verdwijnt na een aantal dagen.
Cupping of een cupping massage versterkt namelijk de spieren en vermindert tegelijkertijd hardnekkige spierspanningen en -knopen.

sharon2017_68

Tuina bij Afvallen

De Tuina-behandeling bij afvallen activeert de milt- en maagmeridiaan door speciale massagetechnieken te gebruiken. Dit ondersteunt je lichaam bij afvallen.

shutterstock_556259263

De behandeling

Om goede resultaten te krijgen, heb je de 1e 5 weken minimaal 2x per week een behandeling nodig. Na vijf weken bekijken we het resultaat en kan de behandeling waarschijnlijk naar 1x per week. Elke week meten we de omvang van de buik, billen en benen om zo goed mogelijk de voortgang te zien.

shutterstock_617618081

Voeding is natuurlijk belangrijk!

Bij de Tuina afvallen adviseren we als 1e stap te starten met een warm ontbijt. Op deze manier ondersteun je de maag en de milt. De milt (het verteringsvuur) hoeft door warm voedsel minder hard te werken om de maag te activeren in het verteren van het voedsel Hierdoor kan de milt alle voedingsstoffen, vetten en (emotie) beter transformeren en transporteren in Qi (energie).

Vergelijk het met een pan met koud water (maag) en de warmte van het fornuis (de milt). Door het koude water moet het vuur langer branden. Zet je een pan met warm water op, dan kookt deze sneller. Zo werkt het ook in je lichaam.

Tijdens de behandeling gaan we hier dieper op in. Daarnaast adviseer ik om een detox kuur (reinigt de lever) en Flow ampullen(reinigt het lymfesysteem) erbij te nemen. Om alle afvalstoffen die de massage losmaakt te verwijderen en zo nog een beter resultaat te behalen